Skąd się wzięły tortellini ?

tortellini

Tortellini stały się ważną częścią włoskiej kultury kulinarnej, zwłaszcza w regionie Emilia-Romagna. Serwuje się je często podczas uroczystości rodzinnych, świąt oraz innych okazji specjalnych. W tym artykule przyjrzymy się pochodzeniu tych pierożków, ich znaczeniu w kulturze włoskiej, różnorodności składników i regionalnych wariantów oraz popularnych daniach. … Zobacz więcej »

Słynne sery w regionie Emilia-Romania: przewodnik po najbardziej wyjątkowych smakach

sery w emilia romania

Emilia-Romania to region we Włoszech, który słynie z niezwykle bogatej i różnorodnej kuchni. Dzięki swojemu położeniu geograficznemu i różnorodnym tradycjom kulinarnym, region ten oferuje szeroką gamę wyjątkowych serów, które oczarują każde podniebienie. Poznaj słynne sery w regionie Emilia-Romania. Planujesz zarezerwować nocleg przez Booking.com? Zarezerwuj przez … Zobacz więcej »

Kuchnia Bolońska

four filled wine glasses and foods on table

Planujesz zarezerwować nocleg przez Booking.com? Zarezerwuj przez ten link.Ciebie to nic nie kosztuje, a ja pozyskam środki na następne artykuły. Z góry Ci dziękuję! Kuchnia Bolońska O kuchni bolońskiej można by napisać wiele. Jak twierdził żyjący w XIX wieku poeta i powieściopisarz Ippolito Nievo “W … Zobacz więcej »